woensdag 20 november 2013

Rode rolags en Sahara Sunset foto's

Rolags van 't blending board, in Blauwe Texelaar schaap in geel/oranje/rood/bruin met felrode merino, naturel tussah zijde en alpaca 'Binka'

Als ik ze zou vilten, zouden het prachtige 'dreadlocks' worden, idee voor later, ze zijn inmiddels gesponnen, resultaat volgt

'Sahara Sunset' omslagdoek op de naalden, zachtbruin, roze/cognac/lichtrood/geelbruin, overwegend alpaca 'Binka' met pot-pourri mengsel van eerdere foto's

Eens kijken of er een gehaakt randje van deze machinale merinowol omheen gaat, in zachtpaars....

Als Sinterklaas Kapoentje Nederland weer binnenvaart, en op zijn verjaardag, hoort daar ritueel een schaal vol hollands lekkers bij.... je ogen zijn altijd veel groter dan je maag gelukkig!

Groentinten foto's

Groentinten alpaca, merino en zijde

Links de gesponnen strengen, rechts nog te verwerken materiaal

overwegend groen

getwijnd met zelfde sandstone merino als de onderstaande roze streng, niet te herkennen

Foto's roze/groene wol en vintage rokje 2

Streng alpaca/zijde/merino, roze/rood/bruin, getwijnd met sandstone merino lontwol opgespannen op de niddy-noddy

Verrassend roze resultaat, fris!

links de streng roze van bovenste foto's, middenin gehaakt rokje in de maak, rechts groentinten

Van elke WoolLove blijven draadjes over, daarvan haak ik een rokje in vintage multicolour. De eerste is een maatje 34, prima op Seamore, maar voor de verkoop??....

Het plan is om er knopen op te zetten en iets met leer, waardoor het een in maat verstelbaar rokje wordt


Muts Pebble foto's

Muts Pebble, beige dikgesponnen merino lontwol met tussah zijde

Véél leuker met omgevouwen rand

heerlijk warm, dubbel over de oren

Mét WoolLove label....

Benaamde tassen foto's

Met zelfgesneden en getekend sjabloon mijn papieren tassen 'bedrukt' met Annie Sloan krijtverf

Eerst geprobeerd met spuitbus, terwijl de wind er steeds met het sjabloon vandoor wilde, niet goed voor je humeur! Toen kwam de ingeving van het 'tamponeren', en het resultaat is zeer bevredigend

Vijftig stuks, voor het vervoer van de verkochte WoolLoves

Delen en verbinding

Met dolfijnengeluiden op de achtergrond kijk ik naar de natuur. Overal bruin blad, nog niet alles is van de bomen. Hopen heb ik al weggeharkt, de laatste potten geleegd en in de kas gezet. Regentonnen leeg laten lopen. En een flink stuk met de hond gelopen, in het bos aan de overkant. Het ruikt er fantastisch, naar verse den. Er is uitgedund, flink, het was naar om te zien, hoe ze ter aarde stortten, de woudreuzen. Reden onbekend, misschien gewoon meer licht brengen. En dat is gelukt, heerlijk is het om meer licht naar binnen te zien schijnen. Dat is altijd goed natuurlijk, ik heb het gevoel dat er ook steeds meer licht bij mij naar binnen schijnt. Er kan zoveel vrede zijn, zoveel stilte.

Wat WoolLove betreft is er een Website op mijn pad gekomen. Ik had er nog geen beweging in, en ineens begon er iemand over. Een Leukerd in opleiding, die nu allerlei dingen voor mij aan het samenvoegen is. Keuzes maken is lastig, kleur en vorm.... Ik zal een verwijzing plaatsen zodra e.e.a. in de lucht is. Om een richting te bepalen moesten er woorden worden gegeven aan WoolLove. Het is niet alleen het handwerken, breien, spinnen, het is veel dieper. Dus toen kwamen deze woorden.

"Bij WoolLove gaat het vooral om het ambachtelijke, het rustige en simpele, basic gegeven van een dier, een mens, twee handen, een rustige handeling van ronddraaien (denk aan spiraal), waardoor een eenvoudige draad ontstaat. Eén draad, daar begint alles mee. Het is stil en rustig. Het gaat om het voelen van de zachtheid van de wol, het genieten van het aanraken, van het kijken naar iets zachts, iets natuurlijks. Het heeft te maken met het leven, uit een paar ingrediënten ontstaat vorm, en weer nieuwe vorm. In één simpele draad, ligt alles besloten. Alles is mogelijk. De draad gaat iets worden, houten breinaalden (boom of bamboe) helpen de vacht van het dier een andere vorm aan te nemen. De draad maakt golven. Zoals de golven van het leven. Maakt verbinding, zoals wij, door in te haken in iets anders, gebeurt er iets met de draad, gebeurt er iets met jou. Uiteindelijk vormt het iets dat door een mens gedragen kan worden, en hem/haar warm houdt. Het gaat niet om ingewikkelde patronen, het gaat om eenvoud, om warmte, om verbinding.
Mijn gedachte is, dat dit een tegenwicht biedt aan de drukte van wat we allemaal bedacht hebben als maatschappij. Alles wat moet, wat onze zintuigen overbelast. Er is geen ruimte meer om te laten ontstaan wat wil ontstaan uit handen. We hebben geen tijd, geen stilte om onze unieke creativiteit te laten bovendrijven. Het is een uitnodiging om je stilte te vinden, de tevredenheid van simpele handelingen. Deze energie stroomt door mij heen, en uit mijn handen waardoor de wol glijdt, vier tot zes keer wordt de wol hiermee ‘behandeld’.  Een WoolLove is veel meer een spirituele mantel dan een kledingstuk. Het heeft ook meer met kunst te maken dan met kleding."

Deze woorden kloppen heel erg voor mij. Het gaat om veel meer dan een kledingstuk. Het gaat eigenlijk over het leven. Waarin verbinding de RODE DRAAD vormt, want zonder verbinding, met onszelf, met de ander, met onze omgeving, is er niets, valt er niets te ervaren.

Deze week heb ik met veel mensen gedeeld over WoolLove. Voor mij is het al zo'n tijd levendig, en ik heb er nog niet veel over gedeeld. Het is leuk om erover te delen, want het raakt de inspiratie in de ander, die raakt enthousiast door mijn enthousiasme en passie, en voelt de passie in zichzelf. Prachtige ervaringen en verhalen hoor ik daardoor. Ik vind het heerlijk om hierover te praten met mensen, omdat het zo eenvoudig is, en teruggrijpt naar de essentie, en dus gaan de gesprekken ook richting de essentie, wat mooi stil is en echt. Het is een mooie beweging, die voorbijgaat aan de wol. Heerlijk!

maandag 11 november 2013

Stand foto's

Vrouwtje spinnewiel, hier nog vóórdat de grote meute het zicht op de stand wegnam


Hier links Annelies, die 'Country Embrace' showt, en rechts Maxime met 'Indian Summer'

Tuincentrum Osdorp

Wat een ongelooflijk leuke ervaring was het, om met onze geoliede machine, lees: goed op elkaar afgestemd gezinsteam, deze avond mee te maken!
Prachtige plek, warm en hartelijk welkom, veel gezelligheid. Er was veel aanloop, en vooral kleine kinderen konden hun ogen niet van mijn spinnewiel afhouden. Er was heel veel interesse, mensen waren positief en lovend. Of het de beste plek was voor verkoop zal nog blijken, op dat moment was het voor de meeste mensen een té grote investering. Je moet het wel te besteden hebben, zo'n bedrag. En het is ook teveel informatie om op zo'n toch al drukke beurs tot je te nemen. Je loopt daar, op zoek naar leuke kerstartikelen met korting, en je ogen zijn al moe van alle informatie. Dan loop je tegen een stand aan met wollen producten, ziet er prima uit, maar wat gebeurt er, je kijkt alleen naar wat je ogen zien en de prijs. Dan volgt al snel het oordeel.

Een WoolLove vraagt om meer aandacht, om verdieping in de totstandkoming. Het valt meer in het kunst-segment dan in het kleding-segment. Je kijkt naar iets waar tientallen liefdevolle uren aan zijn besteed, naar een product met een verhaal. Het Team mensen van Tuincentrum Osdorp had ook veel interesse, er werd gepast en gevoeld, maar er moest ook gewerkt worden, dus de tijd was te kort. Het overgrote deel heb ik dus weer mee naar huis genomen. Toen alles weer op orde was, Seamore weer op haar plekje stond, ben ik alle WoolLoves weer netjes in de boxen gaan leggen. Stuk voor stuk weer even aangepast en bewonderd. En dan ben ik zo blij dat ze er nog zijn! Ik merk dat het voor mij toch belangrijk is dat er contact gemaakt kan worden met het bijzondere van een WoolLove. Indirect is er nu interesse voor verschillende stukken per mail, dus het is zeker op gang gebracht.

Dit weekend kwam ik ook in contact met iemand die zich aan het bekwamen is in het bouwen van websites, en die ziet wel iets in WoolLove, eens kijken wat dat brengt. Ik merk wel dat een catalogus, want die heeft Eric prachtig voor mij in elkaar gezet, een mooi overzicht van het assortiment geeft, maar dat het VOELEN-aspect dan ontbreekt. Wel super om mee te nemen en een impressie te geven, en de volgende stappen volgen dan snel.

Iedereen die met me heeft meegeleefd naar dit hoogtepunt, dank je wel, het is heerlijk als er zo wordt meegeleefd! En Team Osdorp, bedankt voor de gezellige avond, wie weet hoeveel kinderen er een spinnewiel vragen aan sinterklaas!

woensdag 6 november 2013

Verkoop WoolLove Collectie 2013

HARTELIJK WELKOM!!!!

Aanstaande vrijdag 8 november, sta ik met mijn collectie op de supersfeervolle Kerstshow van Tuincentrum Osdorp Amsterdam!
Tijd: van 16.00 tot 21.00 uur.

Inclusief spinnewiel en materiaal, zodat ook zichtbaar is hoe een WoolLove tot stand komt. Heel spannend vind ik het, en gezellig dat de rest van mijn gezin mee gaat.

Een mooie gelegenheid om alle WoolLoves te zien én, minstens zo belangrijk, te voélen. Dus, mocht je zin hebben in een gezellig uitje, je bent van harte welkom! Tuincentrum Osdorp won in 2012 de award voor de beste Kerstshow.

Voor deze gelegenheid worden nog even alle puntjes op de 'i' gezet, ik hou van een goed totaalplaatje. Tassen worden met de hand bedrukt, heerlijk geurende wierook wordt verpakt om mee te gaan met de verkochte WoolLoves, en aan de catalogus wordt de laatste hand gelegd.
Nog een punt van aandacht: mocht je van plan zijn iets te kopen, breng contant geld mee, pinnen is nog niet mogelijk!