donderdag 15 mei 2014

Blijf van onze dieren af!!!!

Deze schitterende dieren zijn niet de geroofde baby's, daar heb ik geen foto's van helaas, maar zoals de kleintjes zien ze eruit! Wat afschuwelijk dat iemand verzint om ze te stelen!

Alpacaroof

Gisteren bereikte mij het trieste bericht, dat in de nacht van 13 op 14 mei jl. een groep zeer tamme baby alpaca's is gestolen op de farm waar ik mijn vachten haal. Onbegrijpelijk! Hoe kunnen mensen dit doen, jonge dieren, die nog met de fles worden gevoed, roven uit een weide naast een woonhuis, wat is je hart dan misvormd. Dat je niet nadenkt over het mensen- en dierenleed dat je veroorzaakt. Ongetwijfeld is het motief geld. Ik heb er een schrijnend gat van in mijn maag, zo voelt het. Wij zijn allen één, het leed dat wij de ander aandoen, doen we in feite onszelf aan. En net nu ik helemaal verliefd was geworden op Pien, zit Pien ergens op transport, waarschijnlijk naar het buitenland, want er is groot alarm geslagen in alpaca-Nederland, dus als ze daar proberen een baby te verkopen, kan het alleen aan iemand die akkoord gaat met kopen van gestolen dieren. Alle alpaca-bezitters zijn alert. Alle gedachtes in je hoofd, de hele film die je maakt van hoe het kan zijn gegaan....dieptriest.

Wat een droevige zaak vind ik het, we moeten als we hobbydieren houden al een compleet professionele administratie bijhouden met oormerken en alles, vindt je een dier waarbij dat niet hoeft, zodat je meer tijd overhoudt voor je geliefde dieren in plaats van wéér iets te bezitten waarvoor je verplicht bent tot uren papierwerk, zijn het geliefde roof-items. Mijn hart bloedt.

Wij hadden een Golden Retriever, twaalf jaar oud, grijzend maar gezond. Tenminste, die indruk hadden wij. Op een avond (hij was heel veel alleen buiten), heeft hij zijn bak leeggegeten, en is verdwenen. Dat hele proces, je afvragen waar hij is, wat er gebeurd kan zijn, stad en land afzoeken, aangifte doen, hopen en wanhopen... Dagen, weken, maanden en uiteindelijk jaren gingen voorbij. Nooit hebben we meer taal of teken van hem vernomen. Als een mens of dier sterft, kun je aan een rouwproces beginnen. In dit soort gevallen kan dat niet. Met het verglijden van de tijd, ontstaat er een soort gewenning aan de afwezigheid, maar omdat er lang hoop blijft, neem je nooit werkelijk afscheid. En die nare fantasieën die toch de kop opsteken, over een dier in nood of lijden, echt
afschuwelijk.

In het geval van de alpaca's weet je dan wel wat er is gebeurd, maar daarna is het ook maar raden.
Ik hoop en bid (bij mij is dat dan in de vorm van het Universum vragen om het hoogst mogelijke) dat er een wonder gebeurt. En tot die tijd blijft de pijn in mijn hart. Om al helemaal te zwijgen van de pijn die de baasjes nu moeten doorstaan. De enige troost is dat het om het geld te doen is, dus dat de dieven belang hebben bij een goede verzorging van de dieren.
Dit jaar geen babyvachten voor mij, ik had met alle liefde al mijn wol en vachten afgestaan om dit te voorkomen! Dan gaan de dieren zeker vóór de hobby!

Mocht je als lezer iets horen/zien/weten wat kan helpen, heel graag, ieder idee is welkom!
En stuur ondertussen je liefde en licht naar het welzijn van deze dieren....

zaterdag 10 mei 2014

Silky Sapphire op de Hippy Market

Voor een andere, heerlijk zachte omslagdoek kun je ook weer kijken op de Hippy Market!

Vrouwelijke omslagdoeken in beeld

Dit is even een test of mijn hyperlink aktie is gelukt:

supervrouwelijke omslagdoeken te bewonderen op de Hippy Markt!
Gemaakte met liefde = made with love!

Ook op Pinterest heb ik nu een WoolLove board gemaakt, ik word nog een slimmerik op de computer. Op groene, natte dagen zoals vandaag, is het zo heerlijk om de handjes in de wol te
doen, helaas kunnen ze maar één ding tegelijk!

donderdag 8 mei 2014

Alpaca vachten foto's

Ja baas, ja baas, vijf zakken vol... Van boven naar onder heten ze: Arabella, Roca, Mojito, Honey en Miezemuis

Bakje Teddy Widder konijn Melle, room/camel/grijs

Arabella vacht in prachtige grijs/bruin tinten

Gekamde plukjes

De doos met Teddy Widder, hieronder in gesponnen uitvoering


Lontwol Merinoschaap in groenig, spearmint en turquoise

En hier in gesponnen vorm

Polwarth schapenwol, geverfd in groentinten

Gesponnen ziet dat er zó uit...

Schering 2014

Het is weer feest! De alpaca-oogst is weer grotendeels binnen! Van de week mocht ik weer een keuze maken uit zakken vol heerlijke pracht aan alpaca jasjes. Ik heb gekozen voor de vachtkleuren waar ik bijna doorheen was, en een zwarte, heel langharige vacht, die zó zacht was, dat hij mee móest!
Dus nu snort het spinnewiel weer vrolijk, selecteer ik de vachten op beste kwaliteit, en kam ik plukjes, zodat er straks een zijdezacht en fluffy spinsel ontstaat. Deze kleuren hoeven niet te worden geverfd, ze zijn van zichzelf al zó prachtig, beetje mixen en matchen, en voilà!

Op slag werd ik verliefd op alpaca Pien, een donker gekleurd veulen. Ze beweren van alles over zwemmen met dolfijnen, maar ik weet zeker dat tijd doorbrengen met alpaca's ook helend werkt!
Ze keek me aan, vanonder haar ellenlange wimpers, drukte haar fluwelen neus tegen mijn hand, ah...
love is in the air! Mijn zelfbeheersing is enorm, ik leg mezelf aan kettingen om niet in de buurt te komen van de gedachte dat behalve spinnen, het zelf houden van alpaca's een optie zou zijn.
Nee, nee, nee, dat gaat allemaal af van de wolletjes tijd, ik kan Pien altijd bezoeken. Niet dat Pien te koop is, ze is opgegroeid met haar met de fles grootgebrachte broer en zusjes, die zó tam zijn, dat zij als vanzelfsprekend aannam dat deze tamheid normaal/wenselijk was. Dus ze is wild, maar fles-tam!De flesse-alpaca's worden dusdanig je kind als je ze opvoedt, dat je ze nooit meer kunt verkopen. Gelukkig maar! Nee, kippen en een hond is meer dan genoeg.

Ook op de spoel zitten allerlei groen tinten van Polwarth wol, een nieuwe lading Teddy Widder 'Melle', en alpaca in allerlei kleuren. Op de breinaalden zitten: 'Ibiza Treasure', Carribean Charm, Tender Temptation, Rays of Serenade en Abundant Abyss.

Buiten is de natuur heel overvloedig, licht en donkergroen, gele klaproosjes, azalea, roze en paarse clematis en een gazon vol madeliefjes.... word je heel blij van! Nog maar even flink genieten van de lichtgroene beuken, ongelooflijk hoe we van weids en ruimtelijk weer naar begrensd en omhuld zijn gegaan! De kikkervisjes worden al groot, nog geen pootjes, en onder het afdakje achter de slaapkamer is een vinkenpaartje druk hun 'muppets' aan het voederen, onooglijke frummeltjes met donspiekjes en enorme snavels, waar ladingen rupsen in gaan, dat ze niet stikken!
Met al dat voeren van de vogels, zingen ze wat minder hard, iedere dag heeft zijn eigen lied.