zaterdag 28 juni 2014

Julianadorp foto's strand








Uilenafscheid

Inspirerend, de zomer en nieuwe ontwikkelingen. De langste dag is alweer achter de rug, we bouwen weer af in zonlicht, terwijl de echte zomer nog gaat beginnen.

Van de week vonden we een pakket veren en een snavel op de oprit. Nu was het al de week van de dode vogels, onze blinde kip liep de vijver in op een onbewaakt moment, en verdronk. Toen ik haar miste, vond en in hoop op redding de vijver in sprong, was het al te laat. De volgende dag vond ik een prachtige vadervink die zich had vastgevlogen in de kippenren. En er vloog een jonge merel in volle vaart tegen ons enige grote (en ja, met vogels bestickerde) raam. Onervarenheid werd haar einde.
En nu deze veren. Ik wist het meteen. Onze uil. Sinds we hier wonen bewaakt zij ons. De hoge holle beuk, waar zij al jaren haar nest maakt, is ter hare ere maar half afgezaagd. De boom was ziek, maar de uil vond het een prima verblijfplaats. Elke dag zagen we haar vanuit het slaapkamerraam, onze bosuil. En nu niet meer. Ik heb de penveren bewaard, en ik droog haar snavel. Luguber ja, maar ook onderdeel van het leven en de sjamanentraditie. De harde veren en snavel en klauwen van een roofvogel bevatten een bijzondere kracht. Dus die worden verwerkt in een sieraad.
De uilenjongen schreeuwen 's avonds, en ik hoop maar dat vaderuilen ook voederen. Ze zijn allang uitgevlogen, maar hun specifieke roep doorklieft de avondstilte.
Ik zal haar missen, onze uil, en hoop dat één van de jongen de uilenplaats gaat bewonen, zodat het eerste wat ik weer zie als ik mijn ogen 's ochtends open, deze schitterende wijze vogel is.


Fotoshoot Landleven

Lode Greven aan het werk, extra lampje, beetje bewolkt


Met mijn mooie modellen, ze wisten niet dat er zoveel moeite moest worden gedaan voor de juiste plaatjes...

vrijdag 27 juni 2014

Carribean Charm foto's

Zachte eco katoen, licht en mooi van kleurverloop







Carribean Charm woont inmiddels bij mijn zusje....




Soft Sensation foto's

Schitterend heldere kleuren vormen de basis van Soft Sensation


Beetje uitgeplozen zie je de kleuren apart




Op weg naar de spoel

Het spinbeginnetje

Navajo getwijnd, dan hou je de kleuren bij elkaar

Zeer open gebreid, de draad is vrij dik, en zo wordt het tóch een Zomer WoolLove...





Heel speels op Seamore, binnen....



WoolLove in Landleven en Sonsbeekmarkt

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, en het blad Landleven benaderd met een verzoek om een reportage. En yes, ze vinden het wat! Ik kreeg een aangename reactie, en het gaat allemaal heel snel. Vandaag komt de fotograaf hier een reportage maken, vind ik best spannend. Ik heb alle boxen met de collectie naar beneden gehaald, allerlei manden met wol klaargezet, laatste labels aangenaaid, zelfs nog bolletjes teruggespoeld naar strengen wol (oogt veel mooier, maar bergt lastig op).

Kortom, ik ben er helemaal klaar voor. Hopen dat de weergoden ons een beetje matsen, net vandaag buien!

De fotograaf had nog een leuke tip, een vriendin van hem organiseert de maandelijkse 'Sonsbeekmarkt' in het Sonsbeekpark in Arnhem. En het 'toeval' wil, dat de komende keer,
zondag 6 juli van 11.00 tot 18.00 uur als thema: Hippie heeft!! Enorm korte termijn natuurlijk, maar ik ga het toch nog maar een keer proberen, zo'n markt. Helemaal in mijn lijn, biologische producten, duurzame spullen, dus dat past prima. Het ziet er erg gezellig uit. Eens kijken wat er allemaal mee gaat behalve de collectie, misschien een spinnewiel, en Seamore?
Het voelt altijd net als een expositie, beetje onzeker over hoe je met veel liefde gemaakte artikelen worden gewaardeerd. Wel de beste manier voor mensen om kennis te maken met WoolLove, je kunt ál je zintuigen inschakelen. En dat in de ambiance van de natuur op haar mooist, met volop ruimte en frisse lucht om je heen. En lekkere muziek en picknick kleedjes én lekkere hapjes!

Als je zin hebt, zondag over een week, zien we elkaar in het Sonsbeekpark!
Neem een kleedje mee, dan kun je er een gezellige, luie middag van maken!

donderdag 19 juni 2014

Voluptuous Value foto's

Van deze zomerse kleuren word je toch helemaal blij?

Prachtig bonte lontwol van Blue Faced Leicester schaap met zweem zijde


Gesponnen ziet het er zó uit

En hier Navajo-getwijnd, dat beviel beter dan de in eerste instantie gekozen twijn variant in fuchsia

Hier zie je in het midden het draadje fuchsia merino wol, dat werd met toch te fel

Aaahhh, dit zachte, overvloedige kleurenspel, wat inmiddels al zachtjes in lusjes wordt gehesen tot Voluptuous Value...

donderdag 12 juni 2014

Tender Temptation foto's

Tender Temptation is een multirekbare, superzachte, 100 % baby alpaca omslagdoek.
In poederig roze met camelkleur.

Helemaal om je heen geknuffeld op een koele zomeravond

En ook gewoon inzetbaar als wintershawl

Luchtig, transparant, en toch warm en comfortabel

Supervrouwelijk