woensdag 28 oktober 2015

Hippy Market Ibiza 2

Tja, heb ik me net voorgenomen om te stoppen met de Hippy Market, sturen ze me toch een Offer I can't Refuse..... Dus ben ik blij te kunnen melden dat de WoolLove nog een jaar te vinden is op de Hippy Market Ibiza!!! En het is nog steeds zo, dat het Wolatelier elke woensdag, op afspraak (claudiaschothuis@planet.nl) te bezoeken is voor verkoop van WoolLoves, gesponnen strengen wol en spinmateriaal. Ook heb ik een aantal spinnewielen in de verkoop, waaronder Louets, Noorse spinnewielen en wat voordelige Wernekinck en rustieke wielen, die ook erg mooi zijn ter decoratie!
Graag tot ziens en een fijne herfstdag!

maandag 26 oktober 2015

Enchanted Entity foto's

Het begon met vuil gesponnen merinowol...

....die zó op de spoel kwam te zitten na 't spinnen en twijnen....

Toen kwam de wasbeurt...

En na het breien was daar: Enchanted Entity

Helemaal naturel roomwit, bijzonder elastisch en zacht


lang in het midden

...en smal aan de eindjes


Ook leuk als hesje

Merino en haak-try-outs oktober foto's

Onderafgebeelde merino hier gesponnen in een soort van regenboog


Elk plukje wordt uitgekamd, en dan blijft dit over op de kaardborstel...

Weer meters verder....

...en hier de gehaakte restjes erbij....


Dit is Berner Sennenhond, nu gewassen

....detail.

Hier de door Corinne gespaarde haren van een kruising Leonberger/Turkse herder...

ellenlange alpaca, zó uit de vacht...

....hier zitten de hond en de alpaca gezellig samen op de spoel

De merino toverbal, steeds een wonderlijk mooi laagje kleur

Hier de merino als proef getwijnd met chocoladebruine alpaca. In zachtheid doen ze niet voor elkaar onder. Ik vind toch dat de warme, oosterse kleuren van de merino zo niet goed tot hun recht komen!

Best mooi, en superzacht, maar 't is weer uitgehaald om iets anders te worden.

Alpaca in donkere kleuren, gehaakt op pen 20

Dit gehaakte lapje ziet er heel anders uit met de spoel merino erbij, ineens een andere waarneming van de afmeting! Het lapje is van ruige alpaca, eigenlijk afvalmateriaal als er al zoiets bestaat, ook pen 20. Lekker schootlapje....

Hier een omslagdoek waaraan ik ben begonnen in allerlei materialen, overwegend alpaca. Maar het loopt niet. Dus voortgezet met haakpen 15, stokjes, eens kijken of ik daar blij van word!

AAAAhhh, ik móest even langs de Beekbergse Wolhal, maar het is onmogelijk om daar met lege handen weer weg te gaan. En natuurlijk val ik alleen voor de mooiste en duurste garens, dit is kidmohair met zijde, ragfijn....

Proeflapje haken, om te kijken waar ik blij van word...

...proeflapje breien, de kleuren zijn práchtig, 't is alleen zo saai van structuur, er moet nog iets wilds mee, maar wat?

Hier mijn laatste restje Teddy Widder konijn van Nadia. De laatste haartjes uit de doos geschraapt....zooooo zacht.
Nu witte alpaca spinnen om het te twijnen. Sandy Beach, die al zo lang bij mij was, is bij iemand anders gaan wonen, die helemaal verliefd op haar was geworden. Geweldig om te zien! Dus nu mag ik weer iets breien van konijn, want dat heb ik niet meer in de collectie!

Hippy Market Ibiza

Ik was zó blij met Hippy Market Ibiza, een platform voor mede vrije geesten, die iets met liefde maken en te koop aanbieden. En ik kan me zo goed voorstellen, dat je niet zomaar een groot bedrag uitgeeft, als je niet kunt voelen en ruiken en met eigen ogen kunt zien wat je koopt. Dus het verbaast me niet, dat ik nog niets heb verkocht via dit medium. Maar het kost wel geld, dus voor het moment heb ik besloten om even uit de lucht te zijn, en me te verdiepen in een eigen website. Tegenwoordig verwachten mensen dat, en hoewel ik mijn geliefde WoolLoves en met zorg gesponnen strengen wol veel liever live verkoop, denk ik dat ik er toch niet onderuit kan om het op deze manier uit te dragen. We gaan voor het gemak van de druk op de knop, en daar ben ik zelf ook schuldig aan. Er staat al een afspraak met een professional, dus ik hou jullie op de hoogte! Dan kan ik ook alle artikelen on line etaleren, in plaats van 20.

Ondertussen geniet ik volop van de herfst, die de natuur omtovert tot een ingetogen bruin groen en een uitbundig geel en vlammend rood hier in de tuin. Het blad dwarrelt onder deze windstilte gestaag naar beneden, dat scheelt weer dakgootcapriolen. Nog even, dan is het blad verplaatst naar een plekje op de vochtige aarde, om weer opgenomen te worden als voedsel voor een nieuwe levenscyclus. En dan kan de zon haar stralen weer tussen de kale takken door laten stralen, om de duistere plekjes te verlichten. De volle maan is weer in aantocht, de jachtmaan, die ons uitnodigt onze te realiseren wensen uit te drukken. Afgelopen nacht was het al licht buiten, en wat heerlijk is het dat de klok weer is teruggezet, zodat het 's morgens al licht is als ik wakker word.

De wolexperimenten bestaan momenteel veel uit dunne wol haken op haaknaald 15 en 20, en verder spin ik mijn voorraad dieren haren op. Teddy Widder konijn zit op de spoel, evenals de kruising Turkse Herder, nu nog het restje kattenhaar. Verbazend altijd bij deze superlichte vezeltjes, hoe veel je kunt spinnen uit een klein beetje. Daarna zijn de alpacavachten weer aan de beurt! Dat verveelt ook nooit, als ik 4 handen had wist ik het wel.....

MIJN Betty!!!

Tot mijn grote vreugde krijg ik een link opgestuurd van het programma Gelderse Koppen van Omroep Gelderland van 24 oktober. Daarop geklikt, en bij 20 minuten begint een stukje over Betty Gijsbertse, MIJN Betty! Want zonder Betty, had het wolvirus bij mij nooit zo toegeslagen! Betty is een Master in alles wat met wol en spinnen te maken heeft. Ze onderzoekt alle vezels, en geen vraag is haar te moeilijk, als ze het niet weet, zorgt ze dat ze het te weten komt! Soort van wandelende wolencyclopedie. En mijn onverzadigbare honger naar wolkennis wordt door haar gestild. Nog steeds. Dus ik vind het geweldig om beeldmateriaal van haar te zien en te delen! Minpuntje: bij mij duurt de beginadvertentie, die je niet kunt wegklikken, heel lang en is schokkerig, dus je zou het haast opgeven, maar zodra Harm Edens in beeld verschijnt kun je naar de 20 minuten gaan, en dan begint het!

http://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/142322669/Gelderse-Koppen/aflevering/565624152

Door haar heb ik een Västgötaspets als hond (spreek uit westjeutaspets), eerste kennismaking 10 jaar geleden met haar Pebble en Franklin deed me als een blok vallen voor dit handzame oerras. Ze heeft teveel babbels, mijn Luna, maar het is een echte eigenwijze beauty, die geen stap van mijn zijde wijkt als het aan haar ligt. En zo inspireren wij vrouwen elkaar, en ik ben altijd dankbaar voor elke leermeester op mijn pad, want ik leer zo graag!

vrijdag 16 oktober 2015

Alpaca en try out merino

Foto van de felgekleurde merino wolletjes, details op pagina hieronder

Geverfde 20 cm lange alpaca, hierboven en onder. Ben heel blij met het resultaat!


Het werkproces voor de WoolLoves: Plukjes uit de gekleurde vacht trekken...

....die uitkammen op de kaardborstel, zodat alleen de lange vezels achterblijven, helaas kam je ook wat kleur uit!

Kaardborstel met restjes, die uiteindelijk ook gehaakt zullen worden.

De uitgekamde plukjes gesponnen op de spintol als test

getwijnd....

En op pen 8 gebreid tot proeflapje, om te zien hoe de draad zich ontwikkelt, hoe vol ze wordt en aansluit, hoe zacht het aanvoelt....en echt, het is weer hemels zacht!

Colourparty Oktober foto's

De merinovacht van Wolboerderij Blij Bezuiden is gedeeltelijk in plukjes verdeeld, maar daar waar dat niet lukte, is ze in verfbadjes terecht gekomen... Zó spannend wat daaruit komt, en omdat de wol van zichzelf ivoorwit is, pakt ze de kleuren práchtig op, ik word er zó blij van!


Op weg naar de metamorfose...


Hier geen merino, maar hazelnootbruine alpaca van 20 cm lang, de dame in kwestie was lang niet geschoren, waarom heb ik niet kunnen achterhalen. Maar het is altijd spannend hoe de verf pakt op gekleurde ondergrond


Het droogproces is ingetreden, zucht... steeds mooier.....





Ik ben altijd weer vol ontzag en bewondering, even te mogen proeven van het scheppend vermogen, een goddelijk proces, een compleet wonder....




En dít dan! Het goudgeel is prachtig oranje geworden, en dan in combinatie met het rood dat roze is geworden en het bruinige olijfgroen....slik!



't Is allemaal práchtig!