maandag 9 mei 2016

Solar dyeing experiment foto's

Geïmproviseerde buitenkeuken, om optimaal van het heerlijke lenteweer te genieten en tóch wol te kunnen verven.... het verven is geen experiment, maar het koud vullen van de potten, en de zonnewarmte het werk laten doen wel!

Potten gevuld met verf en wol, in het echt zijn de kleuren veel helderder, deel 1, drie dagen in de zon laten staan, en eigenlijk moet het langer, tot alle kleurstof uit het water is verdwenen en het weer helemaal helder is. Maar ja, geduld hè, zóoo moeilijk....

hier wat andere kleurtjes, deel 2

hieronder van elke kleur één separate foto, vooral voor mezelf ;-), ik word zó blij van deze frisse regenboogkleuren!






















Drogen van deel 2

Drogen van deel 1

Complete deel 2

Hier links deel 2 en rechts deel 1

Dat dit wonder mogelijk is, witte wol in een pot, kleur toevoegen, geduld, zon, en dan eindelijk mogen uitspoelen en drogen, en jezelf omringen met deze heerlijke kleuren, wat een féest!

2 opmerkingen:

  1. Dat is een mooi effect zonder dat je met dit weer boven een fornuis moet zweten. Had je daar voedingsmiddelenkleurstof voor gebruikt of wat anders? Ik kleur zelf veel met voedingsmiddelenkleurstof maar dan wel op fornuis in mafketel voor de grote hoeveelheid of kleine beetjes in de magno.Geniet heel erg van je blog ga zo door.
    Maryjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Maryjan, dank voor je complimenten! Ik heb zowel voedingsmiddelkleurstof gebruikt in sommige potten, als Colortex verfpoeder, de kleuren verschillen enorm! Als je grote potten spaart (zure bommen, kokosolie), kun je zo vaak je zin hebt even één pot vullen en buiten zetten, desnoods een paar weken. Heerlijk variëren met nieuwe mogelijkheden en inderdaad, nu is fornuis verven niet lekker! Veel plezier met je wolwerkjes en liefs, Claudia

    BeantwoordenVerwijderen