woensdag 4 december 2013

Gezwel

Zo, even pas op de plaats gemaakt. Blog schrijven verdween helemaal naar de achtergrond. Mijn hondje Luna had een vlekje aan haar poot, leek alsof de vacht eraf gebrand was. Niet verontrustend, in the heat of the game kan dat zomaar gebeuren. Maar het werd dikker en zag er onrustig uit. Een week na de ontdekking was het een kleine knikker, toen vond ik het tijd voor de dierenarts. Op maandag constateerde die een mastceltumor, heel verhaal, veel emoties, angsten, verhalen, en op woensdag kon haar teen eraf inclusief tumor.... Even wennen. Toen we haar ophaalden uit de kliniek als een slappe vaatdoek met verbandpoot en trechter om haar hoofd dachten we nog dat haar teen eraf was, de volgende ochtend bleek die er nog aan te zitten, alleen de tumor was weg. Nu maar hopen dat het voldoende snijwerk was. Nu nog steeds druk met de nazorg, ziet er allemaal pico bello uit, maar alle aandacht gaat even naar de hond. Hoe de angst je volledig kan verlammen, er kwam niets meer uit mijn handen. Mijn hoofd relativeert alles prima, maar dat lijf ging tekeer!

Een week later is alles in rustiger vaarwater, wat de hond betreft dan. Geen medicatie meer, en de kap kan, onder continu toezicht (want oh, wat kun je lekker trekken aan die hechtingen) af en toe af, zodat ze fatsoenlijk kan eten en drinken. Heerlijk hoor, die hardplastic rand in je schenen en kuiten te pas en te onpas! Kleine wandelingen, want de boel knapt op die plek toch gemakkelijk weer open.

WoolLove zit in de lift, veel interesse en ook regelmatig met resultaat! De 'productie' gaat even minder hard, meer spinnen nu dan breien, en dat laatste heeft natuurlijk de heerlijke eindresultaten!
Sahara Sunset was zo ingetogen van kleur, dat een frivool gehaakt paars randje de vervolmaking bleek, nooit van tevoren te verzinnen zo'n combinatie, en ineens is hij er dan toch!

En dan is ineens een geliefde Zuster (uit mijn Tempelkring, niet de bloedlijn) ook weer gegrepen door de wol, wat heerlijk om de passie te delen en materialen, verhalen en kennis uit te wisselen.
Ik zie mogelijkheden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten