maandag 26 oktober 2015

MIJN Betty!!!

Tot mijn grote vreugde krijg ik een link opgestuurd van het programma Gelderse Koppen van Omroep Gelderland van 24 oktober. Daarop geklikt, en bij 20 minuten begint een stukje over Betty Gijsbertse, MIJN Betty! Want zonder Betty, had het wolvirus bij mij nooit zo toegeslagen! Betty is een Master in alles wat met wol en spinnen te maken heeft. Ze onderzoekt alle vezels, en geen vraag is haar te moeilijk, als ze het niet weet, zorgt ze dat ze het te weten komt! Soort van wandelende wolencyclopedie. En mijn onverzadigbare honger naar wolkennis wordt door haar gestild. Nog steeds. Dus ik vind het geweldig om beeldmateriaal van haar te zien en te delen! Minpuntje: bij mij duurt de beginadvertentie, die je niet kunt wegklikken, heel lang en is schokkerig, dus je zou het haast opgeven, maar zodra Harm Edens in beeld verschijnt kun je naar de 20 minuten gaan, en dan begint het!

http://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/142322669/Gelderse-Koppen/aflevering/565624152

Door haar heb ik een Västgötaspets als hond (spreek uit westjeutaspets), eerste kennismaking 10 jaar geleden met haar Pebble en Franklin deed me als een blok vallen voor dit handzame oerras. Ze heeft teveel babbels, mijn Luna, maar het is een echte eigenwijze beauty, die geen stap van mijn zijde wijkt als het aan haar ligt. En zo inspireren wij vrouwen elkaar, en ik ben altijd dankbaar voor elke leermeester op mijn pad, want ik leer zo graag!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Claudia ,
    Wat leuk om het stukje van Betty nogmaals een keer te bekijken via de link!
    Wat mooi om te lezen dat door haar besmet bent geraakt met het wol virus ....

    En te bedenken dat je nu zelf de passie voor spinnen overbrengt op andere dames en dit dan wel op een zeer bijzondere manier.
    De liefde en passie voor de wol en het leren spinnen van de wol breng je op z'n mooie manier over ... de rust en het aardse stroomt je lichaam binnen op het moment dat je bij jou in je atelier binnen komt !Ik ben zeer dankbaar dat jij mijn spin lerares bent .

    Groetjes Petra Bonekamp

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk om te lezen Petra, dank je wel!! Ik krijg ook alleen maar bijzondere leerlingen...en hele lieve! Hartegroet, Claudia

    BeantwoordenVerwijderen